Tips til bilvask

Hvis bilen trænger til en rengøring udendørs, har du to valgmuligheder. Du kan enten vælge selv at stå for vasken, eller du kan køre bilen i vaskehal. Hvis du vælger vaskehallen, kan du med fordel være økonomisk bevidst og vælge det billige alternativ af de mange vaske i sortimentet. Dette skal ses i lyset af, at bilen ikke bliver renere af at vælge en af de dyrere udgaver.

Det er typisk bilens kanter, bilens paneler, dørkanterne og skærmkasserne, der er beskidte, når bilen skal vaskes. Problemet med dette er, at uanset hvilken vask du vælger i vaskehallen, bliver disse overflader ikke renere. Det, der derimod skal til, er håndkraft. Derfor kan du med fordel bruge pengene på en god svamp og autoshampoo i stedet for, når du skal foretage bilvasken.

Vaskehallen slider på lakken

Hos nogle udbydere af vaskehaller er det muligt at tegne et abonnement, hvor du for et fastsat beløb kan vaske din bil ubegrænset. Problemet med dette er, at en bilvask slider unødigt på lakken samtidig med, at det også belaster miljøet.

I forbindelse med at skaffe disse belastninger af vejen bør du kun vaske din bil en gang månedligt i gennemsnit. Dertil anbefales det, at du to til fire gange årligt vasker bilen med håndkraft, hvilket også sikrer, at du kommer til bunds på de overflader, der volder vaskehallen problemer.

Hvordan opnår man en ren undervogn og rene kapsler?

Hvis du ønsker, at din bil skal have en ren undervogn, kan det igen også være fordelagtigt at gribe vandslangen fremfor at køre i vaskehal. Dette hænger sammen med, at undervognen alligevel ikke bliver ordentlig ren ved bilvask, men ved at spule bilen selv, har du meget bedre forudsætninger for at komme skidtet til livs. Det samme gør dig gældende for bilens hjulkapsler.

Anbefalelsesværdige tips til vask

Af det følgende kan du se de råd, der er værd at følge, hvis du ønsker en ren bil:

  • Væg altid den billigste vask og spar undervognsvasken væk
  • Afsæt en time til at vaske bilen ved håndkraft 2-4 gange årligt
  • Det er tilstrækkeligt at vaske bilen en gang månedligt
  • Anskaf dig en mikrofibersvamp
  • Brug et mikrofiberhåndklæde til aftørring af bilen efter vask