Hvad laver en bedemand?

Bedemandens opgaver

Når de fleste tænker på en bedemand, så har de nok en forestilling om en person, der kremerer og kører afdøde til og fra kirken. Men bedemandens opgaver er lidt mere diverse end blot det! Den vigtigste – og første opgave i det hele taget – er at have en samtale med de pårørende. Her tales der f.eks. om, hvordan de ønsker, at begravelsen/bisættelsen skal foregå. Derudover hjælper bedemanden med at rådgive de pårørende om de forskellige gravstedsformer der findes, at tage kontakt til kirken eller kirkekontoret mm. for at fastlægge den ønskede dag for de pårørende. Bedemanden tager sig altså af de mange administrative opgaver, som de pårørende selv nok ikke er i humør til at klare, når de har mistet et familiemedlem eller en tæt ven.

Derfor er en bedemand vigtig

At en familie tager kontakt til en bedemand, når en afdød skal begraves, er enormt vigtigt. Bedemanden er nemlig den, der står for begravelseshandlingen. Men derudover står bedemanden også for at iklæde den afdøde i det tøj, der er ønsket, og ilægge den afdøde i den valgte kiste. Det er altså bedemanden der står for, at fremvisningen inden forsegling kan tage plads, sådan at familien og venner kan se og sige farvel til den afdøde en sidste gang. Det er derfor vigtigt at tage kontakt til en bedemand i tide, hvis der er nogle særlige ønsker og ceremonier, som familien til den afdøde vil have gennemført. Bedemanden hjælper nemlig med at koordinere ønskerne sådan at det kan fuldføres.

Kontakt din lokale bedemand

Arbejdet som bedemand er altså et vigtigt arbejde, sådan at familie og venner kan få den ønskede begravelse til deres afdøde. Kontakt din lokale bedemand i tide, så I kan få aftalt specifikke ceremonier eller andre ønsker.