Pengeskabstransport – sådan gør du det selv

Flytning af pengeskab

Det er ikke helt nemt at flytte et pengeskab: de er typisk tunge og ret store. Men med nogle generelle tips kan flytningen af dit pengeskab blive en hel del nemmere! Det første tip er, at du aldrig bør flytte til tunge pengeskab selv. Hav et par fysisk stærke venner med dig (jo tungere pengeskabet er, jo flere), som er med på opgaven. Når du har samlet dit team på 4-5 personer, så ligger den anden del i at forberede flytningen. Forberedelsen er afgørende for at flytte pengeskabet nemt og sikkert.

Hav en plan

Start med at have en plan for, hvilken rute pengeskabet skal bevæges igennem i huset. Det er vigtigt at du har en rute, sådan at du ved, at pengeskabet f.eks. kan komme igennem visse døre eller ned af visse trapper. Når du skal flytte pengeskabet, så er det en rigtig god ide at tage indholdet ud, sådan at det ikke tager skade, når I flytter rundt på det, men også så skabet vejer mindre. Det kan også være en god ide at låne en dolly, der kan holde til pengeskabets vægt – det kan gøre flytningen lidt nemmere. Hvis du stiller pengeskabet på en dolly, så sørg for at have kraftige stropper, du kan sikre pengeskabet med, og hav gerne nogle tykke tæpper, som du pakker pengeskabet ind i. Tape det gerne herefter.

Klar til flytningen

Når det forrige er overstået, så er I klar til flytningen. Nogle flere generelle gode tips, når I skal flytte et pengeskab er: hav komfortabelt tøj på og muligvis arbejdsstøvler; hav gerne arbejdshandsker på, der giver et godt greb; og sørg gerne for, at hvis I transporter pengeskabet med et køretøj, at køretøjet faktisk har plads og kan holde til det. Når I skal have pengeskabet på dollyen, så (med hjælp af dine kammerater) tilt stille og roligt pengeskabet en smule over, indtil I kan skubbe dollyen ind under. Sikre skabet fast med stropperne, og så er I klar til at flytte skabet igennem den rute, I allerede havde planlagt. Hvis pengeskabet skal stilles på enden af en vogn, så have gerne en rampe I kan bevæge dollyen op ad. Pengeskabstransport – sådan gør du det selv!