Derfor skal du bruge en tandbeskytter

Sport og tandbeskyttere

Sportsudøvere af forskellige grene kan have gavn af tandbeskyttere. Dvs. selvom du måske ikke dyrker nogen form for kampsport, hvor der påkræves tandbeskyttere, så kan du måske også have gavn af at bruge en. En tandbeskytter beskytter nemlig tænderne, læberne, kæben, tungen og den forebygger skader. Så dyrker du en meget intens sport, hvor du helt underbevidst kommer til at bide tænderne sammen, når du udøver en maksimal præstation, så kan en tandbeskytter være en kæmpe fordel – også selvom du ikke bliver sået i ansigtet!

Bite-and-boil eller speciallavet tandbeskytter?

Mange folk, der dyrker sport som en hobby i sin fritid, og benytter tandbeskyttere, har højst sandsynligt blot købt en ’bite-and-boil’ tandbeskytter, som er overalt på markedet. Denne tandbeskytter kræver blot, at du sætter den i kogende vand i nogle sekunder, og derefter sætter den i munden og bider tænderne sammen – således kan den forme sig efter dine tænder osv. Denne tandbeskytter giver dog ikke maksimal beskyttelse, og passer egentlig ikke perfekt på tænderne, hvilket gør at den kan bevæge sig i munden. Det påkræver at atleten konstant bider tænderne sammen, for at holde tandbeskytteren stille – dette hindrer optimal vejrtrækning og idrætsudøvelse. Ved at få fremstillet en speciallavet tandbeskytter hos din tandlæge, kan du undgå disse problemer!

Tandbeskytter i Esbjerg eller Løgumkloster

Hos din lokale tandlæge i Esbjerg eller Tønder, nemlig Klinisk Tandtekniker Inez Berg, kan du få lavet en speciallavet PlaySafe tandbeskytter, der undgår alle problemerne, som bite-and-boil tandbeskytteren har. Tandteknikeren fremstiller tandbeskytteren individuelt til idrætsudøveren, sådan at den passer perfekt, og derudover har den også mindst to lag, kan fremstilles i klubfarver og med dit navn derpå. Den bevæger sig ikke i munden og tillader frit åndedræt, og man vænner sig hurtigt til den, sådan at man kan tale normalt med den i munden. Den er altså sikrere, mere praktisk, yder maksimal beskyttelse og tillader en maksimal sportspræstation!