Hvad er en rodbehandling?

Hvis en tand er brudt helt ned på grund af udbrud af caries, eller hvis tandens nerve ligger blottet, er der behov for at foretage en rodbehandling. Der kan dog også være en række andre årsager til at få foretaget en rodbehandling.

Nogle gruer bare ved tanken om en rodbehandling og har hørt frygtelige historier herom, mens andre ved, hvor nødvendigt og godt for tændernes sundhed, en ordentlig rodbehandling kan være. Behovet for en rodbehandling opstår som regel på grund af bakterier og affaldsstoffer, og det er da også med henblik på at fjerne disse, at man udfører behandlingen.

Hvad indebærer en rodbehandling?

Ved en rodbehandling ”rengøres” tandens rodkanal for bakterier og blottede eller beskadigede tandnerver. Rodbehandlingen foregår da ved, at der bores et hul i tanden med henblik på at få direkte adgang til nerven, der ligger i rodkanalen. Herefter bruges specielt egnede og små rodfile til at fjerne tandnerve og bakterier, og rodbehandlingen afsluttes ved, at rodkanalen fyldes op med noget bestemt materiale, der sørger for, at nye bakterier ikke kan trænge derned.

Mange har sikkert hørt grusomme rygter om, hvordan en rodbehandling føles, men det er vigtigt at huske på, at det netop blot er rygter. Ved rodbehandlingen bruges der nemlig lokalbedøvelse, så du kan ikke selv mærke noget.

Få hjælp til sundere tænder

Hvis du har problemer med blottede nerver, rodbetændelse mm. Bør du altså få foretaget en rodbehandling. Hvis du bor i nærheden af Glostrup nær Brøndby, kan du med fordel bestille en tid og få foretaget en rodbehandling hos Tandlæge Jan Anker. Her er du i trygge hænder, og du kan med ro i maven sætte dig godt til rette i tandlægestolen.