Beton er attraktivt i byggeprojekter og til facader

Hvad er beton?

Beton er et hårdt og modstandsdygtigt materiale af småsten og sand, som er rørt sammen med cement og vand. Betonblandingen tilsættes endvidere et meget vigtigt middel, nemlig flyveaske, som fungerer som bindemiddel. Beton anvendes oftest som byggemateriale i diverse bygge- og anlægningsprojekter, hvor der er behov for betonelementer og betonkonstruktioner til at opnå høj bæreevne, brandmodstand eller lydisolering. Da beton udelukkende består af naturmaterialer, betyder dette samtidig, at det er et bæredygtigt materiale, man kan bryde op og genbruge i andre betonkonstruktioner senere. Det kan støbes og formes på mange måder og kan anvendes med et æstetisk formål for øge i byggerier eller mere praktiske formål.

Derfor er beton godt til facader

Et sted, hvor man også ser beton anvendt, er på bygningsfacader. Modsat træ og mursten har beton den fordel, at det kan formes og støbes på forskellige måder. På den måde kan man opnå et bestemt arkitektonisk udseende, hvis det ønskes. Derudover er det en forholdsvis billig måde at bygge på, så længe huset bygges op af standard betonelementer (og ikke specialstøbte). Beton ses også anlagt som betongulv i private hjem på grund af sin holdbarhed og slidstyrke samt minimal vedligeholdelse.

Den ydre vedligeholdelse af betonfacader kræver heller ikke særlig meget. Der kan dog opstå algevækst eller svampe, men disse kan blot fjernes med sæbevand og en blød svamp eller børste. Betonen kan også risikere at slå revner, men disse kan fikses med en simpel reparationsmørtel.

Sax Byg leverer betonelementer

Sax Byg ApS er mestrer i at støbe betonelementer til diverse byggeprojekter, særligt indenfor landbrugsbyggeri. De laver alt fra vægelementer og støttemure til betontanke og korngrave samt betonelementer til siloer. De laver simpelthen alt i beton og forstår at udnytte betonens smidighed og mangfoldige anvendelse, når det skal støbes og bruges i landbrugshaller, ridehaller og industrihaller.