Sådan kender du forskel på privatleasing og flexleasing

Hvad er flexleasing og privatleasing?

Når du vil have en ny bil, er det muligt at vælge mellem to former for leasingaftaler: flexleasing, også kaldet for finansiel leasing, eller privatleasing, også kaldet for operationel leasing.

Flexleasing er en leasingaftale for dig, som ønsker at købe en bil på afbetaling, hvorimod privatleasing er til dig, som ønsker at leje en bil. Ved begge leasingaftaler afdrager eller betaler man et månedligt beløb. Når man flexleaser, betaler man samtidig en lille del af bilens registreringsafgift.

Fordele og ulemper ved de to leasingtyper

Flexleasing er en god løsning til personer, som ønsker at få råd til lidt dyre biler eller specialbiler. Derudover betales registreringsafgiften løbende hver måned, og der er ingen kilometerbegrænsning på aftalen. De største ulemper er, at du skal købe bilen, når leasingperioden slutter, og du skal selv betale serviceeftersyn på bilen.

Privatleasing er en god leasingaftale for personer, som ikke ønsker at binde sig for store summer af penge eller hæfte for bilens værditab. Privatleasing giver rigtig god mening, hvis man ikke kører så langt. Ulemperne er, at der er kilometerbegrænsning på aftalen, og at du står uden bil efter leasingperiodens afslutning, medmindre du indgår en ny leasingaftale.

Hvilken leasingtype skal jeg vælge?

Når du skal vælge leasingtype, skal du spørge dig selv, om du ønsker at købe eller leje bilen, for det er her, den væsentligste forskel ligger på de to leasingtyper.

Har du ikke råd til at købe en ny bil, og mangler en bil til at køre til og fra arbejde, så er privatleasing den bedste leasingtype for dig, idet du lejer bilen. Her betaler du et engangsbeløb ved leasingkontraktens begyndelse og derefter et månedligt beløb.

Har du fået øje på en lækker, men dyr bil, og kunne bruge lidt økonomisk hjælp til at starte på, så er flexleasing den rette løsning.