Stoppet køkkenvask: Fix det selv på 15 minutter

En stoppet køkkenvask er stort problem, når det forekommer. Heldigvis er det meget nemt at få løst på egen hånd; du behøver ikke engang en VVS’er til at kigge på problemet for dig – medmindre problemet er at finde nede i rørene. Vi giver her en klar og hurtig forklaring på, hvad du kan gøre for selv at rense din køkkenvask. De fleste ting, du skal bruge, findes i almindelige køkkener.

Træk bundproppen op

Første løsning er meget simpel: Træk bundproppen op og se, om vandet flyder ned i afløbet. Eventuelt kan du også skille proppen ad og se, om der sidder madrester eller lignende fast.

Hæld kogende vand ned i afløbet

Hvis vandet ikke løber ud, fordi der sidder størknet fedt på siden af rørene, kan det heldigvis løsnes med kogende vand. Opvarmningen får fedtet til at blive flydende igen. En anbefaling er ikke at bruge hverken sure eller basiske rengøringsmidler, da det kan lave huller i rørene.

Brug svupperen

Løsningen på problemet kan også have noget at gøre med trykket: Ved at bruge en svupper, vil vandet hurtigt blive transporteret ned gennem kloakken.

Rens vandlåsen

Vandet filtreres igennem en vandlås, som opfanger alt, som ikke er vand. På et tidspunkt ender vandlåsen med at blive fyldt op, og vandet kan derfor ikke løbe igennem. Derfor er det en fordel at give din vandlås en grundig rengøring

Tjek gulvafløbet

Hvis du har adgang til gulvafløbet, kan det være en fordel også at tjekke der. Det er ikke muligt for alle.