Hvornår skal man bruge en køletekniker?

Hvad er en køletekniker?

Uddannelsen til køletekniker tager 4 ½ år og består af både undervisning på skole og praktikophold. Herefter er er man klar til at både montere, vedligeholde og vejlede kunder om køleanlæg, klimaanlæg og varmepumpeanlæg. Køleteknikeren arbejder især med opgaver inden for kommercielle køleanlæg i eksempelvis butikker og supermarkeder eller industrielle køleanlæg i virksomheder eller på tankskibe. Men varetager også opgaver inden for små køleanlæg og generel køleteknik som eksempelvis air condition i huse. Vejledningen af kunder er også en stor del af køleteknikerens uddannelse, fordi viden om frysebehov og energiforbrug er en stor del af den ekspertviden, som skal videregives til kunder.

Køleteknikerens arbejdsopgaver

En køletekniker har altså tre ben at står på, henholdsvis; Køleanlæg, klimaanlæg og varmepumper. Arbejdsopgaver vedrørende køleanlæg består i at montere proceskøling til industrien, samt komfortkøling, serverrumskøling og stort set alt køl og frys indenfor detail industrien. Derudover udfører en køletekniker også service og udbedring på køleanlæg. Klimaanlæg både monterer og vedligeholder en køletekniker også. Det kan både være til private og erhverv, der har brug for et bedre og sundere indeklima. Eller hvis der er behov for at få en anden energiløsning Alt i alt elt i alt er en køletekniker ekspert i at montere, vedligeholde og vejlede om den rette køle-, klima-, eller varmepumpeløsning til både privatpersoner og erhverv.

Den rette hjælp til din køleenhed

Det er vigtigt, hvis du har en køleenhed, at du får den rette hjælp, hvis du har problemer med din kølenhed. Også akutte problemer, da der kan være meget at tabe, hvis din køleenhed ikke fungerer optimalt. Med den rette køletekniker kan du altid få hjælp, hvis du har problemer med din køleenhed – og det gælder alle døgnets timer.