Service af ventilationsanlæg, derfor er det vigtigt

Har du investeret i et godt ventilationsanlæg til din arbejdsplads, så du kan opretholde et gode indeklima for dine medarbejdere, er det vigtigste, at det altid fungerer fuldstændig optimalt. Derfor er det vigtigt med service af ventilationsanlæg. Læs med her og find ud af, hvordan du øger sandsynligheden for, at dit ventilationsanlæg ikke bliver defekt og holder i mange år.

Løbende rengøring af dit ventilationsanlæg

Når du har et ventilationsanlæg, som kører nærmest hver dag året rundt, er det vigtigt, at du sørger for vedligeholdelse og rengøring løbende. En del af service af ventilationsanlæg er blandt andet, at filtrene skal skiftes og rengøres. Filtrene skal skiftes cirka fire gange om året, og det kan du sagtens selv stå for. Derudover skal de resterende dele af ventilationsanlægget også rengøres og kontrolleres jævnligt. På den måde vil du få et bedre indeklima, spare på energiforbruget, forlænge holdbarheden og hurtigt opdage, hvis der er noget i dit ventilationsanlæg, der ikke fungerer optimalt.

Få en fagmand til at stå for service af ventilationsanlæg

Udover at der er en masse ting, du selv kan gøre for, at ventilationsanlægget holder sig godt, skal ventilationsanlægget også tjekkes igennem ca. 1 gang om året. Det anbefales ikke, at du selv står for denne årlige service af ventilationsanlæg, men derimod at du tilkalder en professionel fagmand, som kan tjekke indreguleringen af hele systemet. På den måde sikrer du dig, at det hele fungerer fuldstændig som det skal og dit ventilationsanlæg vil holde sig kørende i længere tid.