Sådan finder du den rette advokat

Hvis du akut står i en situation, hvor der er behov for en person med stort kendskab til de juridiske aspekter af sagen, kan det hurtigt blive unødvendigt dyrt, hvis ikke du får valgt den rette. Loven og alle de dertilhørende paragraffer kan være en jungle at rode rundt i, hvorfor det netop er så vigtigt at finde god juridisk rådgivning. Derfor har vi nedenfor samlet en række ting, der er værd at holde øje med, hvis du overvejer at hyre en advokat.

  • Vælg i nærområdet

Hvis afstanden mellem dig og din advokat er beskeden, er det langt nemmere at bevare en god kontakt, når møder kan holdes fysisk. Samtale gøres nemmere, når du sidder overfor vedkommende og kan se hinanden i øjnene. Derudover vil du også kunne forhøre dig i nærområdet om den jurakyndige, du har i tankerne, har et godt renommé.

  • Følg din mavefornemmelse

Et godt samarbejde bygges på forudsætning af, at de pågældende parter godt kan i fællesskab med hinanden. Derfor er det også vigtigt, at du føler dig hørt, når du drøfter dine synspunkter vedrørende en sag, og der er en generel, gensidig forståelse. Samarbejdet mellem dig og din advokat kan trods alt trække ud over meget lang tid, hvilket er grunden til, du skal vælge en person, du synes er tålelig at være i nærheden af.

Hvis du er lidt i tvivl om, hvordan landet ligger, kan du starte ud med at have et telefonisk møde og evt. Skype med den jurakyndige, hvorefter du burde have et indtryk at gå ud fra. Hvis der herefter er grundlag for at indlede et samarbejde, anbefales det selvfølgelig, som tidligere nævnt, at møder holdes fysisk.

Når først du har truffet dit valg, kan det kun gå for langsomt med at få samarbejdet indledt. I starten vil du sandsynligvis sidde parat med et hav af spørgsmål, der mangler besvarelse, hvilket en advokat udmærket er klar over.