Hvilken form for gulvbehandling skal jeg vælge?

Hvis du har været god ved dit gulv og givet det en kærlig hånd ved at fjerne skjolder, buler, og slid, er det herefter tid til den afsluttende gulvbehandling. Gulvbehandlingen er meget relevant, da den både er afgørende for slidstyrken på gulvet, men også for gulvets udseende.

Hvilke typer gulvbehandling findes der?

Af det nedenstående kan du se nogle af de typer af gulvbehandling, der findes:

  • Ludbehandling
  • Lakbehandling
  • Sæbebehandling
  • Oliebehandling

Ludbehandling

Ludbehandling bruges i forbindelse med at forhindre trægulvets naturlige gulning. For at ludbehandlingen kan benyttes er det vigtigt, at gulvet enten er nyt eller afslebet. Ludbehandlingen kan i modsætning til andre behandlingstyper ikke stå alene, og det er af denne grund herefter nødvendigt at benytte enten, olie-, sæbe- eller lakbehandling.

Oliebehandling

Hvis du vælger en oliebehandling, kan denne fremhæve trægulvets naturlige glød og struktur samt skabe en mat overflade. Derudover fungerer en oliebehandling også meget hærdende på gulvet, hvilket hænger sammen med, at olien trænger ind i træets porrer, hvilket gør gulvet meget modstandsdygtigt over for snavs og slidtage.

Sæbebehandling

Hvis du har originale gulvbrædder i dit hjem, kan en sæbebehandling meget vel være den rette for dit gulv. Hvis sæbebehandlingen udføres korrekt, er dette en rigtig god løsning, der gør, at gulvet bevarer sit flotte udseende samtidig med, at det bliver slidstærkt. Dog er ulempen ved denne form for behandling, at det skal behandles oftere sammenlignet med enten olie- eller lakbehandlingen for at sikre, at gulvet kontinuerligt er mættet med sæbe. For at holde det sæbelakerede gulv pænt kan du med fordel benytte et børstemundstykke med bløde børster, der sikrer, at gulvet ikke blive ridset, når det støvsuges.