De største medicinal virksomheder i verden 2021

2020 blev året for en historisk pandemi, hvor hele verden desperat havde brug for en fremtræden og særdeles effektiv medicinalindustri, så man kunne få vacciner i omløb samt progressiv test for Covid-19. Derfor forventes det også, at omsætningerne hos de største aktører i medicinalindustrien vil stige, som følge af pandemien. I denne artikel kan du se, hvem der i 2020 var blandt de største medicinal virksomheder i verden.

Liste over de 10 største medicinal virksomheder på verdensplan målt på omsætning i 2020

1. Johnson & Johnson

2. Pfizer

3. Roche

4. Novartis

5. Merck & Co.

6. GlaxoSmithKline

7. Sanofi

8. AbbVie

9. Takeda

10. Shanghai Pharmaceuticals Holding

Kilde: Pharmaceutical Technology, 2020

Novo Nordisk – nr. 7 på verdensplan
Herhjemme kan vi prale af at have en af de største medicinal virksomheder, nemlig Novo Nordisk, som i 2018 var blandt top 10 over de største medicinal virksomheder målt på markedsværdi.Data fra GlobalData beregnede Novo Nordisks markedsværdi til at være ca. 137,4 mia. dollars i 2017, som på daværende tidspunkt kun blev overgået af 6 andre aktører på markedet.

Danmark har styr på forskningsbudgettet
Danmark indtager også her en flot 7. plads på listen over medicinal virksomheder, som bidrager til udvikling og forskning. En opgørelse fra EU i 2018 viser, at investeringer fra den danske medicinalindustri udgjorde hele 57 pct. af den samlede danske investeringspulje fra danske virksomheder.