Når du køber et hus og underskriver en købsaftale med sælger, skal der også udarbejdes et skøde, så du kan bevise, at du nu er den retmæssige ejer af huset. Et skøde er et officielt og digitalt dokument, som skal oplyses til tinglysningen. Det står som regel i købsaftalen, hvem der har ansvaret for skødeudarbejdelsen, men det er oftest køber, der har ansvaret. Det er et lovkrav, at skødet udarbejdes efter købsaftalen er underskrevet, fordi det skal oplyses til det offentlige, hvem der nu er den rette ejer af huset. Skødet er dermed også en måde at sikre sig retten til huset, da skødet forhindrer sælger i at sælge huset igen.
Hvad skal der stå i et skøde?
Et skøde indeholder kun de vigtige oplysninger i forbindelse med overdragelsen af et hus, og altså ikke alt fra købsaftalen. Her indgår oplysninger omkring ejerne samt de vilkår, I som køber og sælger er blevet enige om, for eksempel hvornår sælger skal være ude af huset, og hvornår køber kan flytte ind.
Derudover skal følgende oplysninger indgå:
- Navn og CPR-nummer på både køber og sælger
- Købesum
- Husets stand
- Andre oplysninger om boligen, adresse
- Eventuelle servitutter
- Overtagelsesdato
Når alle oplysninger er på plads og I er enige om, hvad der står i skødet, skal dokumentet underskrives af begge parter og til sidst tinglyses.
Få hjælp til udarbejdelse af skøde
Et skøde er et meget vigtigt dokument i forbindelse med at købe et hus eller en ejendom, og det er derfor også vigtigt, at det er korrekt. Du kan selv udarbejde skødes, men du kan også kontakte Advokatfirmaet Linda Andersen og få professionel hjælp til at lave skødet. Her er du sikker på, at din skøde udarbejdes hurtigt, og med 19 års erfaring kan du være sikker på at skødeudarbejdelsen er korrekt og til en skarp pris.