Hvad er en el-scooter

El-scooteren er primært lavet til ældre eller folk med et handicap og er det oplagte alternativ, hvis du har besvær med at komme rundt.

Hvad siger færdselsloven i forhold til el-scooteren?

I forhold til færdselsloven betragtes man som fodgænger, når man befarer en el-scooter ved hastigheder op til 6 km/t, hvorefter man ved hastigheder over 6 km/t betragtes som en cyklist, hvilket er ensbetydende med, at du må køre på fortovet ved hastigheder under 6 km/t, hvor du skal køre på cykelstien ved hastigheder over 6 km/t. Derudover skal man være opmærksom på, at makshastigheden er 15 km/t.

Hvilke typer af el-scootere findes der?

Der findes både el-scootere med 3 og 4 hjul, hvorfor man inden køb af den form for scooter skal overveje, hvad den skal benyttes til. Hvis du vælger en model på 3 hjul, er fordelen især, at den er let at komme rundt på i forhold til det 4-hjulede alternativ. Den 3-hjulede el-scooter er primært tiltænkt indendørs brug, hvor den kan køre på jævne overflader.
En anden faktor, der er medbestemmende for, hvor god scooteren er at manøvre rundt på, er scooterens dæk. Jo mindre dækkene er, jo lettere er den at manøvre på. Af denne grund er de 4-hjulede el-scootere med de typisk større dæk det optimale valg, hvis du skal benytte el-scooteren i udendørs omgivelser.