Sådan fungerer en slamsugning

Hvad er en slamsuger?

En slamsuger er en maskine med lange rør eller slanger, som sænkes ned i kloakken for at fjerne de store mængder af slam, som har ophobet sig gennem tiden. Den spuler kloakken, så klumpen river sig løs, og suger yderligere rester op, der måtte være ladt tilbage. En slamsugning gør det altså muligt at rense kloaksystemer langt under jordens overflade, hvor man ikke selv kan komme ned.

Hvornår har man brug for en slamsugning?

Vi kender vist alle til en tilstoppet håndvask eller afløb i brusekabinen på badeværelset, men disse problemer kan ofte løses med en god omgang afløbsrens og en svupper, uden at der er behov for at gøre yderligere.

Hvis du derimod oplever, at din egen rensning, som du plejer at udføre, ikke gør nogen forskel i det lange løb, kan det være tegn på, at problemet stikker dybere, end hvad du umiddelbart kan se. Hvis der forsætlig kommer dårlig lugt fra dine afløb, og at der er problemer med, at vandet i toilettet stiger op, kan en slamsugning være den endelige løsning på problemet – så slipper du også for bøvlet med tilbagevendende problemer.