Det skal du være opmærksom på ved tilbygning

Overvejer du at bygge en tilbygning til dit hus? Der er mange ting, du skal vide og være opmærksom på, inden du går i gang med projektet. Det gælder for eksempel at søge om byggetilladelse hos kommunen, før du bygger din tilbygning. Dette afhænger dog af størrelsen og omfanget på den. Du behøver for eksempel ikke at søge om tilladelse til mindre byggerier som skure, carporte eller drivhuse. Tilbygning til hus kan dog også omfatte større byggerier, som kræver tilladelse.

Det må du selv gøre

Når du går i gang med at bygge en tilbygning til dit hus, efter du har fået tilladelse til det af kommunen, er der endnu nogle ting, du skal vide. Det er nemlig ikke alle opgaver, du må udføre selv uden en autoriseret håndværker. Dette er for at sikre, at bygningen er bygget i henhold til boligloven, så sikkerheden for videre færden er i orden. Du må gerne selv stå for alt murer- og tømrerarbejde. Derudover må du også selv male, hvis du har brug for det.

Det skal en professionel gøre

Selv om du selv må udføre en stor del af arbejdet, så gælder der nogle andre regler, når det kommer til VVS- eller el-relaterede opgaver. Disse skal nemlig udføres af autoriserede VVS- eller elinstallatører, så du er sikker på, at det gøres korrekt. På den måde bliver din tilbygning sikker for alle at færdes i og omkring.