Gode råd mod stress

Opnå en bedre mental sundhed

Hvis du godt kunne ønske dig mere overskud i hverdagen og derved i større grad kunne tackle udfordringer, der kommer din vej, kunne det være meget relevant for dig at arbejde med din mentale sundhed. Dette kan gøres på følgende måder:

  • Dit åndedræt
  • Øv dig i tilstedeværelse
  • Vær fysisk aktiv
  • Gør en god gerning
  • Skab en god døgnrytme

Dit åndedræt kan du bruge som redskab til at få ro og holde fokus. Derfor skal det første, du gør om morgenen være at tage tre dybe vejrtrækninger, hvorefter du er gået fra søvnstadiet til at være mere vågen og fokuseret.

Ved at øve sig i at være mere tilstede i øjeblikket, vil dit mentale jeg opnå stor fordel af dette. Dette kan gøres ved igen at trække vejret dybt og fokusere på den situation, du sidder i fremfor at have tankerne et andet sted.

Ved at være fysisk aktiv som f.eks. at spille fodbold, gå en tur eller styrketræne, vil du opleve at have et frirum, hvor du giver dig selv plads til at have det sjovt, hvilket også vil forbedre dit mentale helbred.

At gøre en god gerning er også medvirkende til at gøre dig glad, selvom det kan kræve overskud. Dette kunne f.eks. indebære at besøge et familiemedlem, du ikke besøger ofte eller andet.

Søvn er en altafgørende faktor, når det kommer til din sundhed, så gør dig selv den store tjeneste og prioriter din søvn, hvilket vil få dig til at være oplagt og udhvilet den næste dag, hvilket vil tillade dig at have lettere ved at være fokuseret og være mentalt tilstede under dagens udfordringer.

Få hjælp til at forbedre din mentale sundhed

Hvis du godt kunne tænke dig at få hjælp til at forbedre dit mentale helbred, kunne det meget vel være relevant for dig med en stresscoach.