Derfor skal du skifte til varmepumpe

Det er efterhånden ved at være alment kendt, at der er store fordele at hente ved at skifte fra en traditionel opvarmningskilde til en energieffektiv varmepumpe. Der findes flere former for varmepumper herunder luft til luft og luft til vand, og du vil, alt efter hvilken du vælger, opnå store energifordele og økonomiske besparelser.

Store økonomiske besparelser

En varmepumpe er en investering i boligen. Kortsigtet kan det godt virke til at være en dyr løsning, da varmepumper godt kan være forholdsvist dyre, men hvis du tænker langsigtet, er det en meget fordelagtig investering, der vil tjene sig selv hjem igen i form af besparelser på varmeregningen samt øget friværdi i huset.

Installation af en varmepumpe kan også medføre en billigere elafgift. Man taler om, at når mere end 50% af boligen er opvarmet med en varmepumpe, vil din elafgift blive sat ned til 8 øre/kWh, du bruger udover de første 4.000 kWh.

Varmepumpen er det miljøbevidste valg

Udover at reducere din varmeregning er varmepumpen også det miljøbevidste valg.  Dette skal ses i lyset af, at de udskiller markant mindre C02 end andre alternative opvarmningsmetoder. Dette har to følgende konsekvenser:

  • Du reducerer dit aftryk på miljøet
  • Installation af varmepumpe tæller som et energiforbedrende tiltag, hvorfor det er muligt at få et tilskud til det

Hør mere om varmepumper

Er du interesseret i at høre mere om varmepumper, skal du blot kontakte Favrskov El-service A/S, der hjælper med installation af varmepumper hos dem, der ønsker en billigere varmeregning, behageligere regulering af varmen og reduktion i udslippet af CO2.