Derfor skal du investere i et støjhegn

Hvad er et støjhegn?

Bor man tæt på en motorvej eller i byen, hvor stress og jag er en obligatorisk del af hverdagen, kan det være svært at finde ro. Ofte trænger larmen ind i hjemmet og bliver en konstant irritationsfaktor, som kan lede til koncentrationsproblemer eller angst. I hjemmet skal man kunne slappe af, finde ro og lade op. Er der udefrakommende støj, kan det være svært at komme helt ned i gear. Af den grund kan det være en god idé at investere i et støjhegn. Et støjhegn er et hegn af træ eller metal, som man kan have omkring sin bolig, ved terrassen eller andre steder på sin grund. Helt konkret er støjhegn med til at lukke støjen ude, så man igen kan nyde en varm kop kaffe i ro og mag på terrassen.

Vær opmærksom på disse forhold

Inden man beslutter sig for at investere i et støjhegn, er der en række forhold, som man skal være opmærksom på. Opfylder hegnet ikke bestemte forhold, har det nemlig ingen effekt. Det første, man skal tænke over, er placering af støjhegnet. Hegnet er i stand til at holde mest larm ude, hvis det står helt tæt på støjkilden. Herudover skal hegnet også være højt. Jo højere støjhegnet er, jo bedre er støjdæmpningen. Når man skal have et støjhegn, er det ligeledes vigtigt at overveje materialet, tætheden og vægten af hegnet. Der er således mange forhold, som man skal være opmærksom på, inden man opsætter et støjhegn. Derfor anbefales det altid, at man søger vejledning hos professionelle inden for området.

Sådan opsætter du et støjhegn

Er man en kyndig håndværker med god tålmodighed, kan man selv opsætte sit støjhegn. Faktisk kræver opsætningen af støjhegn ikke det helt store, hvis blot man følger disse tips:

  • Grav huller til stolperne. Det er vigtigt, at de er dybe nok, så støjhegnet står helt stabilt.
  • Sæt stolperne i og dæk til med jord, så de står helt lige og sikkert.
  • Fastgør støjhegnet til stolperne med beslag til sidst.

Har man disse elementer på plads, skal man blot sørge for, at samlingerne mellem isoleringen på støjhegnet er placeret forskudt, så lyden ikke kan trænge igennem.