Derfor bør du beskære dine træer og buske

Er du også typen, der nyder en god aften på terrassen med god mad, godt selskab og selvfølgelig også godt vejr? Det er der nok mange, der kan nikke genkendende til. Irritationsmomenter kan dog hurtigt opstå, hvis dit træ har vokset til sådan en kaliber, at det begynder at tage aftensolen og ikke mindst udsyn. Det kan selvfølgelig også bare være, at du ønsker træet eller buskene beskåret af mange andre årsager, men ikke desto mindre skal det gøres før eller siden.

Som udgangspunkt kan sådanne opgaver godt løses selv, hvorfor vi har samlet et par gode råd, hvis du overvejer beskæring af træer og buske:

  • Beskær kun det nødvendige. For plantens skyld bør du aftage de dele, der absolut er nødvendigt. Herved øger du chancen for plantens videre overlevelse.
  • Beskær om sommeren. Hvis du tager arbejdshandskerne mellem 1. juli og 1. september vil arbejdsudbyttet være stort, da størstedelen af vækstsæsonen allerede har peaket på dette tidspunkt.
  • Arbejd i tørvejr. Hvis du går i gang med hækkeklipperen eller havesaksen, imens det regner, øger du risikoen for svampeangreb.

Ind i mellem beskæres der også for plantens skyld, hvilket sker i tilfælde af, at planten kan være syg med skadede grene, angreb af svampe eller parasitter. Herved kan du altså både redde dine planter, men også få udsigter til solrige aftner, hvis altså du får taget arbejdshandskerne på.