Sådan indretter du en mindre altan

Bor i storbyen og har tilmed en altan som en del af lejligheden, har du fået en kæmpe mulighed: Du kan nemlig få rigtig meget ud af en altan på trods af størrelsen. Derfor vil vi præsentere en masse forslag til, hvordan du kan udnytte pladsen så godt så muligt, så du ikke bare har kold beton på din altan; du får faktisk en ekstra hyggekrog til de sene sommernætter.

Hvad kan du gøre med på en lille altan?

  • Fyld gulvet ud: Hvad der ikke er særlig hyggeligt, er beton. Medmindre du søger en bestemt industriel stil, er der flere muligheder. Først kan du overveje at dække gulvet til; det kan du gøre ved at lægge permanente eller midlertidige fliser eller læg en hel madras ud. Du får derfor et godt fundament til mere indretning.
  • Skab en masse siddepladser: Har en 1-2 kvadratmeter er der masser af plads til at indrette en hyggelig salon på altaner i København. Der kan sagtens være plads til et par stole og et mindre bord… måske en minisofa kan presses ind. Ellers kan du fortsætte med ideen om en solseng fra før, smide et par puder og et tæppe ved siden af, og så har du et stort areal at ligge på. Ellers… har du nogle paller eller kender nogen, der har, kan du placere nogle puder og et par tæpper. Bum, nu har du, hvad der ligner en designersofa ude på altanen.
  • Smid nogle finurlige ting på altanen: Afhængig af hvilken vej altanen vender, bliver den muligvis belyst af solen. Det betyder, at du kan opsætte et drivhus og lave din egen lille køkkenhave ude på altanen. Køkkenhaven vil give rigtig meget, nu hvor du allerede har ikke så meget plads at gøre godt med. En anden ide er at hænge en hængekøje derud. Så har du en siddeplads, hvor du kan få frisk luft, en behagelig plads og udsigt over nabolagets små begivenheder.

Vi håber, du er blevet inspireret. Der er utallige muligheder for, hvad du kan gøre med meget lidt plads, så hvis du selv har nogle ideer, kunne det være sjovt for dig at se, hvordan de ser ud. Det vil i hvert fald være en skam, hvis ikke der blev gjort et eller andet ud af altanen – nu hvor du har den.