Vælg den rigtige markise

Overvejer du at købe en markise til terrassen, så du eksempelvis kan sidde ude i sommeren og sensommeren, selvom det regner? Læs med her og hør mere om hvilke fordele og ulemper, der er ved en markise, samt hvad du skal gøre dig af overvejelser inden du køber din nye markise.  

Fordele ved at have en markise

Der er flere forskellige fordele ved markiser, som du kan tage med i dine overvejelser, hvis du går rundt og tænker på, om du skal have en markise til terrassen. Som sagt er det en fantastisk mulighed for at nyde terrassen, udelivet i haven og sommeren helt generelt, når du har en markise. Andre helt specifikke fordele er eksempelvis også, at:

  • Du får afskærmning fra solen på selve terrassen
  • Markisen skærmer for solen langs huset, så du vil kunne holde de indendørs arealer kølige
  • Markisen giver dig ly for dug og småregn, så du sagtens kan sidde udenfor, selvom det bliver sent og duggen falder, eller hvis det småregner  
  • Markisen er fastmonteret, og når den er rullet helt ind tager den intet af pladsen på terrassen, som eksempelvis en parasol gør
  • Markiser indbyder til mange hyggelige stunder på terrassen med venner og familie.

Vigtige overvejelser inden køb af markiser

Inden du køber en markise, skal du gøre dig et par vigtige overvejelser. Der findes nemlig et hav af forskellige markiser, og udvalget dækker over forskellige størrelser, modeller, farver og teknik, så det kan være svært at finde rundt i. Det er vigtigt, at du husker på, hvilke behov du eller I har derhjemme, og så vælger en markise, der lever op til disse krav.

Du kan blandt andet overveje:

  • Hvor stor skal din markise være?
  • Hvordan skal markisen se ud? Hvilke materialer passer ind på din terrasse?
  • Skal markisen være manuel eller med motor?

    Når du har gjort dig disse overvejelser, har du et bedre udgangspunkt for at vælge lige præcis den markise, der passer til dig, og så er det bare at nyde de mange sommerdage og aftener, selvom det småregner.