Undgå sygdom på kontoret med 4 tips

Alle kender til det at være syg og ved, at man sætter hele ens liv på pause under ens sygedage. Da alle kender til de negative konsekvenser, som sygdom medfører, vil denne artikel omhandle, hvordan man kan undgå smittespredning og dermed komme med 4 tips for, hvordan sygdom på kontoret kan undgås.

Hvordan undgår I sygdom på kontoret?

  1. Gør rent, i særlig grad på overflader, mange er i kontakt med: Risikoen for kontaktsmitte er størst fra overflader, der er mange i kontakt med såsom gelændere, trykknapper, tastaturer, armlæn, bordkanter, vandhaner, toiletter m.m. Dette er spritservietter til overflader ideelle at benytte til.
  2. Luft ud regelmæssigt: Ved at udlufte regelmæssigt indendørs, forebygges dråbesmitte. Når en person hoster eller nyser, vil de såkaldte mikrodråber blive hængende i luften i længere tid, hvorfor der generelt er større chance for smitte indendørs, når man er mange mennesker samlet.
  3. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit: Hvis I vil have de bedste forudsætninger for at undgå smitte på kontoret, er det vigtigt, at alle har en god håndhygiejne, hvorfor det er vigtigt enten at spritte hænder af ofte eller vaske hænder.
  4. Hold afstand: Rådet om at holde afstand skal selvfølgelig også med i denne kontekst, da man ved at følge dette råd både kan undgå dråbesmitte i et stort omfang samt kontaktsmitte.