Tandbørstning – tips fra Colosseum Tandlægerne i Vejle

Når det kommer til sundhed, er det helt essentielt tip at starte den i munden. På trods af, at de fleste danskere børste tænder to gange dagligt, er der alligevel mange, der går på kompromis med mundhygiejnen ved ikke at børste sine tænder på den mest optimale vis.

Optimalt set er det mest hensigtsmæssigt at børste sine tænder en gang om morgenen og en gang om aftenen. Hvis du indtager nogle syreholdige produkter såsom juice om morgenen, anbefales det at vente en time efter indtagelsen, da du ved tandbørstning lige efter indtagelsen fordeler syren i munden. Derudover anbefales det at børste dine tænder om aftenen, når du har spist dit sidste måltid, så de bakterier, der ellers kommer til i løbet af dagen, ikke har mulighed for at skade dine tænder natten over.

Hvilken tandbørste skal du vælge?

Uanset om du bruger en hård eller blød tandbørste, skal du ikke være bange for, at du går glip af nogle egenskaber fra den anden tandbørste, men du skal derimod bare være opmærksom på, at du kommer alle mundens kroge rundt for at fjerne alle bakterier.

Den bedste måde at børste tænderne på

For at sikre den mest konsistente tandbørstning af høj kvalitet kan det være fordelagtigt at gå systematisk til værks. Dette kan gøres ved at dele munden op i dele såsom over- og underkøbe samt højre og venstre side. Eksempelvis kan du starte med den bagerste inderste tand skride frem tand efter tand, indtil du når din fortand, hvorefter du kan børste de samme tænder på den anden side. Denne proces kan gentages, indtil du har nået alle dine tænder på alle sider.

Kontakt en kompetent tandlæge i Vejle

Tandlægerne Colosseum i centrum af vejle er en professionel tandlægeklinik, der netop ved og anerkender, at sundheden starter i munden, hvorfor det er super relevant at tage dig af dine tænder.