Stoppet kloak: hvad gør du?

Kloakinstallationer er ikke noget, som de fleste af os tænker på, når vi suser igennem hverdagen. Det er der jo heller ikke nogen grund til: for det meste fungerer alt som det skal. Men hvad gør du, når toilettet pludselig ikke skyller ud, eller hvis vandet står op i vasken? Jo, er det blot et enkelt problem, såsom en enkelt vask, der er stoppet, så kan du heldigvis selv ofte fikse problemet. Det gør du blot ved at benytte en svupper og prøve dig frem ‒ ofte løser det tilstopningen. Virker svupperen ikke, kan du afmontere vandlåsen under vasken og rense den grundigt. Ofte kan vandlåsen nemlig være stoppet af snavs, hår og skidt.

Tilstoppet toilet eller gulvafløb ‒ hvad gør du?

Har du et tilstoppet toilet, så er svupperen også et fantastisk værktøj, der ofte løser de problemer, der forårsager tilstopningen. Har du et tilstoppet gulvafløb, kan det ofte hjælpe at tage risten af og fjerne alt hår, skidt og snavs, der kan ligge i afløbet. Du kan også prøve at bruge svupperen igen og hælde vand i afløbet. Men hvad gør du, når intet af disse handy-tricks virker? Her er din lokale kloakmester din bedste ven!

Kontakt din lokale kloakmester

Din lokale autoriserede kloakmester er din bedste ven, når alt andet ikke fungerer, eller hvis du døjer med flere problemer end blot ét tilstoppet toilet. En autoriseret kloakmester ved netop lige præcis, hvordan problemet skal fikses, og hvordan han identificerer de forskellige problemer. Ofte er en slamsugning en god løsning på de fleste problemer, men til tider kan en grundig kloakrensning også være nødvendig. Timeprisen på en slamsugning er typisk på 1.000-1.500 kr., mens en kloakrensning ofte ligger på 800-1.000 kr. pr. time. Når du altså har flere kloakproblemer i hjemmet, så sørg for at få det fikset med det samme ‒ og kan du ikke selve fikse det, eller er der for mange uoverskuelige opgaver, så kontakt din kloakmester med det samme!