Sådan vedligeholder du dit trægulv

Trægulv er flot til de fleste hjem, hvorfor du ofte ser dem i mange danske boliger. Dog kræver trægulvet fra tid til anden en kærlig behandling, hvorfor denne artikel vil gå i dybden med, hvordan du bedst kan beskytte dit trægulv mod slid, så det kan holde mange år ud i fremtiden.

Hvorfor behandling?

At behandle sit trægulv med jævne mellemrum beskytter trægulvet mod pletter, væske, snavs og slid. Det, der er afgørende for, hvor ofte gulvet skal behandles, er brugen. F.eks. ses der en klar tendens til, at trætrapper skal behandles oftere end gulvet i stuen. Derfor kan du med fordel behandle trapper med en slidstærk lak, der holder trinnene pæne i lang tid.

Hvilken behandling skal du benytte?

Der findes mange forskellige former for behandlinger til trægulv, og den behandling du skal anvende, er afhængig af det trægulv, der er i boligen.

Der findes bl.a. lak, lud, olie og sæbe, som hører til de mest populære behandlingstyper.

Lud bruges ofte i forbindelse med at sikre, at gulvet bevarer det lyse udseende, hvilket hænger sammen med, at lud hæmmer den naturlige gulning af træet. Dog er det vigtigt at bemærke, at en ludbehandling ikke kan stå alene, hvorfor gulvet efter ludbehandlingen enten skal behandles med sæbe eller olie.

Hvis du ejer et gammelt trægulv, er sæbe det ideelle behandlingsmiddel til gulvet. Sæbe sikrer, at gulvet bevarer sin gamle, personlige charme. Dog er det værd at bemærke, at trægulve, der bliver behandlet med sæbe, kræver hyppigere pleje end gulve, der er blevet lak- eller oliebehandlet.

Kontakt gulvfirma i Aarhus og omegn

Hvis du har et trægulv i din bolig, som du gerne vil give en kærlig hånd, men stadig er lidt usikker på, hvad der er det ideelle behandlingsmiddel til det, skal du blot kontakte et firma, der er eksperter, når det kommer til behandling af trægulve.