Sådan vælger du den rette gulvbehandling til dit trægulv

Når du allerede er i gang med renovering af dit trægulv, kan det give det flotteste færdige resultat ved at benytte en form for efterbehandling til det.

Hvis du står med beslutningen om, hvilken type træbehandling du skal give dit gulv, er der to faktorer, der gør sig gældende, hvilke er slidstyrke og udseende.

Lud-, sæbe- eller oliebehandling af trægulvet

Hvis du vælger at ludbehandle dit trægulv, skal denne behandling enten afsluttes med olie, lak eller sæbe. Af denne grund benytter man primært denne form for behandling i forbindelse med at ændre på gulvets udseende, da lud gør det så lyst som muligt. Dette hænger sammen med, at lud generelt hæmmer gulvets naturlige gulningsproces. Ulempen ved at vælge denne form for behandling til trægulvet er, at gulvet skal behandles to gange.

En sæbebehandling kan i høj grad være relevant for gulve i lidt ældre boliger, hvilket hænger sammen med, at træet får et naturligt og rustikt look. Dog skal du være opmærksom på, at sæbebehandling ikke er særlig modstandsdygtig over for slid og skidt, hvilket fører til, at gulvet skal vedligeholdes mere og rengøres hyppigere.

Oliebehandlingen er ofte den, mange danskere vælger i deres hjem, hvilket hænger sammen med, at gulvet får et naturligt udseende. Hvis du vælger oliebehandlingen, kan gulvet repareres på områder, hvor det er ekstra slidt uden at skulle slibe hele gulvarealet ned. Dog er ulempen, at gulvet bliver mørkere, såfremt du ikke bruger hvidpigmenteret olie på et ludbehandlet gulv, men ved denne behandling mister du altså det naturlige udseende, som mange netop vælger denne form for behandling på baggrund af.

Få hjælp til behandling af gulvet

Hvis du ikke selv har lyst til at bruge tid på behandling af dit trægulv, kan det være en god ide at finde en professionel såsom MS Tømrer & Gulvservice, der kan hjælpe dig med opgaven og til daglig beskæftiger sig med gulvservice i Thy.