Sådan maler du dine vægge

Maling af dine vægge kan være en stor opgave, men alligevel er det en af de opgaver inden for håndværkerfaget, som man godt selv kan kaste sig ud i. Hvis du beslutter selv at varetage opgaven, vil du af det efterfølgende kunne tage udgangspunkt i denne guide og se, hvordan du skal gøre trin for trin.

Maling af vægge step-by-step

Processen kan se således ud, hvis du ønsker et godt resultat:

  1. Ryd rummet så meget som muligt. Møbler, der ikke kan fjernes fra rummet, kan rykkes ud i lokalet. Alt det inventar, såsom lamper og hylder, der hænger på væggene, skal så vidt muligt tages ned.
  2. Dæk gulvet af med plastfolie, pap eller malertæpper, hvilket sættes fast langs kanterne med malertape. Brug med fordel pap, der suger malingen, hvis der spildes.  
  3. Loft og vægge vaskes grundigt ned med maler- eller grundrens. Husk også at vaske efter med rent vand.
  4. Sæt malertape på alle kanter såsom træværk i form af dør- og vindueskarme, fodpaneler og andet.
  5. Mal væggene

Gode råd til selve malingsprocessen

Når du påbegynder maling af dine vægge, skal du starte med at male med pensel og rulle langs alle kanter, karme og rundt om radiatorer, hvorefter du kan tage fat i de større overflader.

Antallet af lag, væggen kræver, hænger sammen med, hvor godt malingen dækker. Hvis du maler hvid maling på en hvid væg, er 1 lag ofte nok, men hvis du skal have en lys farve til at dække en mørk, kan det være nødvendigt at male 2 gange eller mere.

Kontakt en maler Hvis du ikke selv har kompetencerne til at male derhjemme, eller du blot ikke ønsker selv at skulle give dig i kast med opgaven, kan du kontakte en professionel maler, der utvivlsomt ved, hvordan opgaven skal gribes an.