Sådan kommer du og din hest bedst gennem vintermånederne

Sørg for at holde din hest varm i vinterhalvåret

Sådan kommer du og din hest bedst gennem vintermånederne

Når vinteren kommer finder vi den vamsede vinterjakke frem samt hue, tørklæde og handsker, hvis vi skal bevæge os udenfor. Ellers foretrækker vi at holde os indendørs i det varme hus og trække os tilbage for kulden. Men ligesom med os mennesker skal heste også pakkes ind og passes på om vinteren, så de kan komme igennem den på bedst mulig vis. Selvom du sikkert er bekendt med, hvordan du skal passe din hest om vinteren, gør det ingen skade lige at blive mindet om, hvordan du allerbedst sørger for, at din hest plejes og holdes varm om vinteren. Derfor er her 4 gode råd til, hvordan du får din hest godt gennem vinteren.   


Sådan passer du allerbedst på din hest i vinterhalvåret:

  1. Sørg for at holde din hest varm, især hvis den går udenfor mere end 12 timer i døgnet. Hvis din hest er meget udenfor, skal du sørge for, at den har den rette påklædning, har adgang til læskur med et tørt leje, har adgang til drikkevand og har adgang til et passende græsareal. 
  2. Sørg for at den får de nødvendige vitaminer og mineraler samt den rette kost i vinterhalvåret. Hesten er mindre aktiv i vinterhalvåret, så derfor kan det være en idé at overveje en mere kalorielet kost, så din hest undgår overvægt eller omvendt underernæring. En dyrlæge kan vejlede om hvilke vitaminer og mineraler, din hest har brug for.
  3. Sørg for at hesten får regelmæssig bevægelse, så den ikke bliver rastløs og ængstelig. Samtidig er det også en fordel for dig som rytter at holde hestens form ved lige.   
  4. Heste er ofte mindre aktive om vinteren, hvilket kan føre til vægttab, derfor er det vigtigt at sørge for, at de har godt med mad i deres stald, samt frisk vand og hvad end, de nu har brug for at holde humøret og kroppen ved lige under en lang vinter med begrænset motion.