Sådan hjælper du dit barn med at læse

Det kan være svært at finde den rette pædagogiske vinkel frem, når man skal lære sit barn at læse. Læs med her og få gode råd til, hvordan vi mener, du bedst hjælper dig barn med at lære at læse bøger.

Gode råd til hjemmelæsning

Det er udfordrende for mange forældre, når der skal tages hul på læsningen. Mange børn har bare brug for den rigtige opskrift på eller nøgle til, hvordan de låser op for bøgernes verden, udfordringen ligger da i at finde ud af, hvad den er. Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du som forælder kan hjælpe dit barn med at lære at læse.

  • Brug 15 minutter hver dag! Den bedste måde at lære noget som helst nyt på er ved at øve sig og ved at repetere. Derfor er det en god idé at sætte 15 minutter af hver dag til at læse med dit barn. I kan med fordel veksle i, hvad I læser, så dit barn ikke synes, det altid føles som lektier.
  • Undgå afbrydelser! Sluk alle distraktioner, og læg alle skærme omkring jer til side, så I kan fokusere på jeres hyggelige læsestund.
  • Start med godnathistorier! Hvis ikke dit barn helt er klar til selv at skulle læse, kan du med fordel begynde på at læse godnathistorier op. På den måde kan dit barn selv følge med og forsigtigt prøve sig frem engang imellem.

Har dit barn læsevanskeligheder?

Er dit barn særligt udfordret, når det kommer til at skulle lære at læse, er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe. For det første kan du tale med dit barn om, hvilke tanker og følelser, der er forbundet med læsevanskelighederne. For det andet kan du tale med dit barns lærer og andre fagpersoner, der kan bidrage til bedre læsefærdigheder. Sidst men ikke mindst kan du tilmelde dit barn et læsekursus for børn, der kan fungere som et boost til læsefærdighederne, så dit barn kan lære at læse.