Sådan gør du bilen klar til foråret

Forårsvejr er kørevejr

Bladene vokser ud. Solen skinner mere og mere hver dag, og sneen har for alvor sagt farvel til os. Foråret er en magisk tid – især for bilejerne, der nu endelig skal ud og køre forårsture i det gode vejr. Der er intet som at føle sig helt og aldeles forårsklar, og det kan være en ren fornøjelse at klargøre sin bil til de varmere måneder – men hvor skal man starte? Der er jo meget man kan gøre ved en bil. Det er der heldigvis råd for.

3 gode råd til at gøre din bil forårsklar

  1. Skift til sommerdæk. Hvis sneen for alvor er væk (uden tegn på aggressive comebacks), kan du med fordel skifte tilbage til sommerdæk igen, så bilen står bedre på den forårslune asfalt.
  2. Rengør din bil, så den er skinnende og lækker når foråret ruller ind. Der er intet som en bil der føles som splinterny når landevejene skal køres tynde i solskinnet.
  3. Tjek efter stenslag og andre skader. Hvis du vil være stensikker på, at din bil ikke ser forårsklar ud, så skal du køre rundt med et stor stenslag i forruden, eller en bule i fordøren. Tag en runde og tjek efter for skader på bilen.

Tag din bil på autoværksted

Det er dog ikke kun det æstetiske der skal være klar. Bilen skal også være funktionsdygtig, og til det får du brug for et autoværksted. Få lavet undervognsbehandling og tjekket bremser, bremsevæske, A/C-system, oliestand, m.m. hos en autoriseret mekaniker, f.eks. på et autoværksted i Rønde.