Sådan bruger du startkabler til bilen

Den dag du ankommer til din bil, og den ikke kan starte grundet strømmangel, vil du takke dig selv, hvis du har investeret i nogle gode startkabler. Det er typisk i kulde, at mange batterier bukker under, hvilket hænger sammen med, at batterier af lidt ældre dato ikke er særlige modstandsdygtige over for kulde.

Vælg det rigtige startkabel

Når du skal vælge et godt startkabel, skal du medtage i dine overvejelser, at det er vigtigt, at kablet kan nå fra den ene bil til den anden, hvorfor det er fordelagtigt at vælge et langt kabel. Derudover skal du bemærke, at jo tykkere kablet er, jo flere ampere kan der løbe igennem kablet.

Hvordan skal startkablet anvendes?

Det første du skal gøre, er at finde en, der kan hjælpe dig med bilens batteri. For at kablet kan nå fra batteri til batteri, skal I parkere, så jeres bilers batterier vender mod hinanden.

  1. Indledningsvist skal du sætte det røde kabel på den røde pluspol på begge biler. Det eneste du her skal være opmærksom på, er, at du ikke bytter rundt på det røde plus og det sorte minus, da dette kan føre til kortslutning.
  2. Herefter skal det sorte kabel på den strømgivende bil sættes på den sorte minuspol. Derefter monteres det sorte kabel på den bil, der skal modtage strøm på det særlige stelpunkt. Hvis din bil ikke har dette stelpunkt, skal det monteres på motorens stelforbindelse eller på batteriets sorte minuspol.
  3. Derefter skal den bil, der skal give strøm, startes, og vent i et minut.
  4. Start derefter den bil, der skal modtage strøm. Når bilen er startet, skal det sorte kabel fjernes fra bilen, der skal modtage strøm og derefter fra den bil, der skal give strøm.
  5. Det ovenstående skal gentages med det røde kabel. Fjern først kablet fra bilen, der modtager størm, hvorefter det også fjernes fra den strømgivende bil.

Et godt råd er, at lade bilen stå et halvt døgn for at se, om den stadig er opladet. Hvis ikke dette er tilfældet, skal batteriet sandsynligvis skiftes.