Så meget sparer du på varmeregningen ved at udskifte dine vinduer

Hvis du står med beslutningen om, hvorvidt du skal udskifte dine gamle vinduer, eller de skal renoveres, er der flere faktorer, der spiller ind i beslutningen. Hvis der er benyttet dårlige materialer og vinduerne ikke er vedligeholdt, fremskyndes nedbrydningsprocessen. En følgevirkning af, at vinduerne enten trænger til en renovering, eller du trænger til nye vinduer, er din varmeregning. Hvis du kan se, at den enten har været stigende, eller den er for høj i forhold til, hvor stort et areal du opvarmer, skal vinduerne sandsynligvis have en kærlig hånd eller udskiftes.

Hvis du vælger at udskifte vinduerne, kan der, på trods af at det er en stor udgift i øjeblikket, spares penge langsigtet, da nyere vinduer medfører et lavere varmeforbrug. Derudover vil du også opleve, at der er et bedre indeklima i din bolig, og du kan undgå træk omkring vinduerne, hvilket også øger din egen glæde ved boligen. Også når du skal sælge boligen igen, vil det, at der er blevet skiftet vinduer være medvirkende til, at boligens friværdi er højere.

Hvor stor en besparelse kan du opnå ved at skifte vinduer?

Hvor meget du kan spare på at skifte vinduer, hænger åbenlyst sammen med, hvilket vinduer du allerede har i din bolig. Hvis der er tale om vinduer med 1-lags glas, er der alt andet af lige et stort potentiale i at skifte til gode termovinduer. Ifølge Statens Byggeforskningsinstitut har de fleste huse et potentiale for at reducere varmeregningen med 25-30%.

I dag findes der både 2- og 3-lags vinduer, hvorfor beslutningen ikke er helt simpel, når du skal vælge det rette vindue til din bolig. Hvis du vælger 3-lags ruden, vil du opleve den største besparelse, men du skal være opmærksom på, at denne form for vindue også har en bredre ramme, og der er er også mindre transparens i forhold til 2-lags ruden.

Udskiftning af ruder Nordsjælland

Hvis du er bosiddende i Nordsjælland, skal du ikke gøre andet end at kontakte din lokale fagmand, hvis du gerne vil have udskiftet dine vinduer. Når du er kommet i dialog med et byggefirma, der har den viden og de kompetencer, du har brug for, kan I sammen finde frem til den rette løsning til din bolig.