Optimer din nattesøvn

Hvad er en topmadras?

En topmadras en madras, der ligger ovenpå den almindelige madras. En topmadras kan fås i forskellige tykkelser, men mest normalt er det, at den er omkring 5 cm tyk. Fordelen ved at købe en topmadras er, at du kan købe lige den, du har behov for. Måske du har købt en seng, hvori du trods alt stadig ikke får en optimal søvn. Det kan enten være, at sengen er blevet for hård, eller at den omvendt er blevet for blød, hvilket kan neutraliseres ved køb af en topmadras.

Hvilken topmadras skal du vælge?

Når du skal træffe valget om, hvilken topmadras du gerne vil købe, er der nogle materialer, du gerne vil kigge efter og nogle, du gerne vil undgå. Materialer såsom naturlatex, viskoelastisk skum eller hestehår, hvilke hver især har sine kendetegn og fordele forbundet med, hvorfor man netop skal vælge dem.

Et af de materialer, som du helst skal undgå at vælge, er skumgummi, hvilket er det billigste materiale på markedet, hvilket hænger sammen med, at det ikke støtter særlig godt og har en mere begrænset levetid i forhold til de ovenstående materialer.

Naturlatex er tappet af gummitræer har både en lang levetid og en god genrejsningsevne og huden kan ånde fint igennem dette materiale. Ofte vælger man dog kun at have 70-80% naturlatex i en madras, da en madras udelukkende i dette materiale ville have en kortere levetid.

Viskoelastisk skum er skum, der regulerer sig efter din krop. Af denne grund bruges dette ofte til folk med rygproblemer og vender langsomt tilbage til den normale form, når du vender dig på topmadrassen.

Hvis du er varmefølsom, kan det netop være, at viskoelastisk skum er det rette for dig, da det kan være lidt varmt at ligge på.

En topmadras i et materiale af hestehår er den mest ventilerende topmadras, da den har en utrolig evne til at blive hurtigt opvarmet og nedkølet igen.

Handel hos din lokale forhandler

Hvis du bor i København-området, kan du udforske sortimentet af topmadrasser fra Dux i Duxana-butikken.