1. Vælg den rette grund
Det første skridt i nybyggeriet er at vælge den rette grund. Det er vigtigt, at grunden stemmer overens med ens ønsker til boligen, så der ikke opstår problemer, når byggeplanlægningen sætter ind.
2. Arkitekttegnet eller typehus?
Skal man vælge et arkitekttegnet hus eller et typehus? Der er fordele og ulemper ved begge dele.
Fordelen ved at vælge et arkitekttegnet hus er, at man får mulighed for at sætte sit eget personlige præg på boligen. Det kan man ikke på samme måde ved et typehus. Til gengæld kender man mere af byggeprocessen og økonomien fra start med et typehus, som oftest er mere uklart ved et arkitekttegnet hus.
3. Vær kritisk, når du vælger typehus
Hvis du vælger at få opført et typehus, er det ikke altid tilfældet, at et nybygget typehus bliver leveret uden problemer. Selvom det er nyt, kan der stadig dukke problemer op undervejs, som man ikke har opdaget før, da ingen har boet i boligen før. Derfor er det meget vigtigt at tage en byggesagkyndig eller anden rådgiver med på råd, inden der skrives under på en købskontrakt.
4. Husk at melde byggeprojektet til kommunen
Når et nybyggeri igangsættes, skal det meldes til kommunen. En byggetilladelse er gyldig et år, men får du ikke meldt byggeriet til kommunen fra start, bliver byggetilladelsen ugyldig. Når projektet er færdigt, skal dette også meldes til kommunen.
5. Få hjælp fra et professionelt byggefirma
Står du og har behov for hjælp til et nybyggeri i Østjylland, så er Andersen Byggefirma et sikkert valg. De bygger udelukkende arkitekttegnede huse, så de altid leverer et flot resultat og kundens nye drømmebolig. Med et byggefirma er det altså muligt at sætte sit helt eget præg på boligen og komme sikkert gennem skitsering, plantegninger, tilladelser og byggeproces.