Lugt fra afløb – hvordan løser man det?

Der findes altså ikke ret mange lugte, der er værre end lugten fra en kloak. Meget kan man klare, men når det både lugter dårligt, og når man derudover også ved, hvor lugten kommer fra, så er det altså ikke helt til at holde ud. Lugt fra toilet, vask eller fra badet er højest sandsynligt tegn på, at der er en tilstoppet kloak et sted i det system, der er tilknyttet din bolig. En tilstoppet kloak kan give en række ubehagelige gener, blandt andet i form af en grim lugt, der kun bliver værre og værre med tiden, indtil det bliver fikset.

Hvordan løser man problemet?

Det er naturligvis i alles interesse at få den dårlige lugt væk hurtigst muligt, så den ikke bliver værre. Når først lugten er blevet slem, er det dog ikke altid noget, man bare lige selv kan fikse. Hvis der er tale om en decideret stoppet kloak, er det i hvert fald udfordrende. I et sådant tilfælde kan det være nødvendigt med en kloakspuling, mens det i andre tilfælde endda er nødvendigt med en slamsugning, hvilket er en endnu mere effektiv måde at håndtere kloakproblemer på.

Undgå problemet

Det ville selvfølgelig være ideelt, hvis man helt kan undgå, at problemer med kloakken opstår. Også her kan en jævnlig kloakspuling være en god idé. Det er dog de færreste, der forbereder sig på en stoppet kloak, men det er alligevel et godt tip, at man får bestilt en kloakspuling, så snart der opstår de mindste problemer. Dermed undgår man i hvert fald at være nødt til at anvende en slamsugning, og du når aldrig til at stå med en helt stoppet kloak, der lugter forfærdeligt.