Legetøj til børnehaven

Hvad er vigtigt, når der skal vælges legetøj til børnehaven?

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, hvis du har ansvaret for at købe legetøj til børnehaven. Den første væsentlige overvejelse er nemlig, at du skal købe varieret legetøj, da børn er meget forskellige – og derfor foretrækker forskelligt legetøj. Derudover bør du købe flere eksemplarer af det samme legetøj, sådan at børnene ikke skændes om hvem, der skal lege med legetøjet. Sidst men ikke mindst, så skal legetøjet være af høj kvalitet, så det på ingen måde kan være sundhedsskadeligt for børnene.

Stor glæde kan ofte fås til små priser

Legetøj behøver ikke være dyrt. Du kan sagtens finde legetøj, som børnene bliver glade for at lege med, uden at det skal koste en formue. I en børnehave bliver der leget meget med legetøjet, så det skal kunne tåle at kunne blive brugt, og skulle noget gå i stykker, så er det rarest hvis det ikke har været alt for dyrt. Derfor er det en fordel ikke at købe alt for dyrt legetøj, men stadig legetøj til børnehaven, som er af god kvalitet, sådan at det kan holde til børnenes legen!

Kvaliteten er det vigtigste

Kvaliteten på legetøjet er altid det vigtigste. Sørg for at vælge legetøj, der er EN_71-certificeret, så du er sikker på, at det ikke indeholder nogle skadelige stoffer. Du kan også kigge efter hvorvidt legetøjet er CE-mærket, så du er sikker på, at alle de europæiske sikkerhedskrav er overholdt efter forskrifterne. Børn er enormt nysgerrige og energiske, og derfor kan de finde på at bruge deres legetøj på alle mulige måder: de kan bide i det, kradse, prøve at spise det, kaste det og meget, meget mere. I sådan nogle tilfælde er det enormt vigtigt, at legetøjet er sikkert at bruge, og ikke indeholder skadelige stoffer, sådan at barnet ikke tager skade af at være et lille og nysgerrigt væsen!