Køb af brugte biler – det skal du vide

Hvad gør jeg, hvis jeg vil købe en brugt bil?

Er du ikke den helt store bilekspert, kan det godt blive en svær opgave at købe en bil – især, hvis den købes brugt. For hvad skal du egentlig være opmærksom på? Brugte biler kan sagtens skinne på ydersiden, men der er selvfølgelig langt mere, man skal sætte sig ind i. Vi kommer her med 5 gode råd til, hvad du skal vide, inden du skriver under på slutsedlen. 

5 gode råd – sådan køber du en brugt bil

 1. Fastlæg et budget
  Før man køber bil, hvad end der er tale om brugte biler eller nye biler, så er det vigtigt at lægge et budget. Her skal du også forventningsafstemme med dig selv – du kan fx ikke forvente det samme af en bil, der har kørt 300.000 km, som en, der har kørt 90.000 km. 

 2. Undersøg finansieringsmuligheder
  De fleste forhandlere kan tilbyde attraktive finansieringsaftaler.

 3. Forelsk dig ikke kun i én bilmodel
  Man kan nemt komme til at sætte sig fast på én bestemt bilmodel eller bilmærke – og dette er noget, som bilforhandleren vil kunne mærke. Det vil eventuelt betyde, at sælgeren er svære at forhandle med- Vær derfor åben for flere brugte bilmodeller – prisen bliver nemmere at forhandle.

 4. Køb hos forhandler fremfor af privat sælger
  Det er langt mere sikkert at købe hos en bilforhandler end at købe af en privat sælger. Hvis man køber privat, er man ikke omfattet af købeloven eller reklamationsretter og garantier, fordi man køber bilen som beset.

Gennemgå bilen
Når du har fundet den brugte bil, som du kunne tænke dig, skal du være lidt tålmodig endnu. Tjek bilen både indvendigt og udvendigt – er der små buller eller skrammer, som skal repareres? Er undervognen blevet rustbehandlet? Virker bilens lamper i instrumentbrættet? Kan alle vinduer rulles op og ned?