Kiropraktor eller fysioterapeut?

Titelforvirringer

Mange mennesker kender ikke forskellen på kiropraktorer og fysioterapeuter, og de ved derfor heller ikke, hvornår de skal have hjælp af den ene eller den anden. Selvom der naturligvis er overlap mellem de to professioners områder, og at de begge to i høj grad beskæftiger sig med kroppen, er der altså en række væsentlige forskelle, der ikke mindst kan have betydning for, hvem du skal gå til med hvad.

Hvad er forskellen på kiropraktorer og fysioterapeuter?

Først og fremmest har en kiropraktor og en fysioterapeut ganske forskellige uddannelser. En kiropraktoruddannelse tager 6 år, hvorigennem de tilegner sig en stor viden om kroppen og har meget undervisning sammen med studerende, der læser medicin. Fysioterapeuter har i stedet en 4-årig uddannelse med et stort fokus på skader, genoptræning og generel viden om kroppens bevægemekanismer. I høj grad adskiller de sig ved at kiropraktorer også er i stand til at vurdere, om patienters symptomer kommer fra bevægeapparatet eller fra noget helt andet. Derudover er der et stort overlap med behandlingerne, kiropraktorer og fysioterapeuter tilbyder.

Hvilken behandler skal du vælge?

Der findes ikke et entydigt svar på, hvornår man skal bruge hvilken behandler. Det kan både afhænge af patientens ønsker, tidligere erfaringer og smerter. Hos Kiropraktorerne Kongevejen arbejder fysioterapeuter og kiropraktorer side om side. Har du brug for en kiropraktor omkring Als, kan du altså med fordel bestille tid til behandling her.