Industrigulve hitter i de danske hjem

Farvel til træ og tæppe – og goddag til industrigulve

De traditionelle trægulve og hyggelige tæppebelagte gulv har fået sig en konkurrent. Industrigulvene, der sædvanligvis har været kendt fra erhvervslokaler, har begyndt deres fremmarch i private hjem, og dette er bestemt ikke uden grund. Der er mange fordele og spændende muligheder når det kommer til industrigulv, både ift. udtryk og formål. Hvis du går og leger med tanken om at få erstattet dit trægulv med noget mere råt og rustikt, så læs med her – vi udpensler fordelene, mulighederne og de vigtigste overvejelser, når det kommer til lægning af industrigulve.

Slidstærkt, rustikt og rigt på muligheder

Ved nærmere inspektion er det næppe en overraskelse, at industrigulve er blevet populære i nyere tid. Industrigulvets rå og rustikke udstråling giver et vaskeægte New Yorker-look til din bolig, og er desuden mere slidstærkt end et trægulv. Du får altså et mere robust gulv, som vil kunne holde til lidt af hvert – det er trods alt oprindeligt lavet til arbejdsformål.

Mange vil også betragte materialet som værende mere roligt i sit udtryk – og mulighederne ift. materialet er netop mangfoldige. Beton, epoxy og polyurethan er nogle af materialerne, som man kan vælge imellem når betongulvet skal lægges.

Overvejelser

Selvom det kan være fristende at gå direkte i gang med at fylde hele sin bolig med industrigulv, så er der en del overvejelser, som man stadig bør gøre sig. Først og fremmest skal man passe på med overdrive; udvælg de rum, hvor du ønsker industrigulvet, så det ikke ender med at overtage hele dit hjem. Især køkkenener, køkkenalrum og større dagligstuer egner sig godt til industrigulv. Få også altid en professionel til at lægge gulvet for dig, så det bliver lagt ordentligt – at lægge et industrigulv er ikke det samme som at lægge et trægulv. Sidst men ikke mindst er der adskillige materialer at vælge mellem, som alle kan noget forskelligt. Undersøg mulighederne grundigt, så du kan finde ud af, hvilket slags industrigulv som passer til dit hjem.