I tvivl om du har brug for en fysioterapeut eller kiropraktor?

Hvad er fysioterapi

En fysioterapeut arbejder med alle kroppens muskler og led samt nervesystemet. Fysioterapi er en behandlingsform, hvor formålet er at lindre og forebygge smerter, lidelser og udfordringer ved bevægelse.

Fysioterapi er en særlig nyttig behandlingsform i følgende tilfælde:

  • Arbejdsskader
  • Overbelastning af muskler
  • Rehabilitering og genoptræning
  • Hold i nakken
  • Problemer med ryggen

Forskellen på en fysioterapeut og en kiropraktor

Forvirringen om, hvad forskellen egentlig er på en fysioterapeut og en kiropraktor er ikke helt uden grund, da begge erhverv beskæftiger sig med de samme problemstillinger – det kan fx være rygproblemer.

Og for at være ærlig, så er der ikke den store forskel i praksis, fordi de to faggrupper kan det samme. Der kan måske være en forskel i deres fokus: En fysioterapeut har fokus på at forebygge og genoptræne, mens en kiropraktor har fokus på selve diagnosticeringen af problemet og behandling.

Den største forskel er dog, at de har forskellige uddannelser i rygsækken. En kiropraktor har gennemført 5 års uddannelse på universitetet, mens en fysioterapeut har gennemført en 3,5 årig professionsbachelor.

Hvilken behandling skal du vælge?

Det er med god grund, det ikke er til at gennemskue, hvilken behandling der er den bedste for dig, da en fysioterapeut og en kiropraktor bruger de samme behandlingsmetoder. Hvis du oplever problemer med ryg og nakke, så kan du gå til både en fysioterapeut eller en kiropraktor. Oplever du stivhed, ømhed og irriterede muskler, kan kiropraktoren undersøge roden til problemerne og mindske, eller måske helt fjerne, dem på stedet. Er der tale om skader eller lidelser, som er opstået som følge af ulykker, så er fysioterapi muligvis den bedste behandling for dig, da fysioterapeuter er specialister i genoptræning og rehabilitering.