Hvorfor er der regler for VVS arbejde?

Grunden til, at vi i Danmark har regler for VVS arbejde er, at du som forbruger er sikret meget bedre. Det betyder blandt andet, at du opnår reklamationsret på VVS-installationer, såfremt du benytter en autoriseret VVS’er. Derudover er det naturligvis også for at beskytte forbrugeren mod farlige eller giftige VVS-installationer. Vil du gerne vide, hvad du må lave selv, så læs videre herunder. Får du brug for hjælp, kan du med fordel søge efter en anmelderrost VVS installatør til at klare arbejdet for dig.

Dette må du gerne selv fikse

Der er en del VVS arbejde, du gerne selv må lave:

  • Du må fx gerne udskifte vaske- og opvaskemaskiner, hvis de er tilsluttet en almindelig hane eller afspærringsventil.
  • Du må gerne opsætte nye radiatorer
  • Du må opsætte gulvvarme, hvis der ikke allerede er fjernvarmevand.
  • Du må selv tilslutte blandingsbatteri, bruser og toilet, såfremt der er tilsluttet en afspærringsventil på vandtilførslen lige før aftapningsstedet.
  • Du må gerne installere et WC, hvis det har samme tilslutningstype som det gamle

Dette må du IKKE selv fikse

Du må ikke lave om på eller reparere installationer, som indebærer arbejde med gas. Der kan opstå eksplosioner og skadelig udledning af kulilte. Al reparation og arbejde med gasinstallationer skal foretages af en autoriseret VVS’er. Du må dog godt selv udskifte godkendte gasflasker.

Du må heller ikke lave om på eksisterende VVS-installationer. Det vil sige, at du ikke må flytte dem fra det ene sted til det andet. Det er også forbudt at udskifte vandhaner eller termostatbatterier, der ikke er af samme variant.

Derudover må du absolut heller ikke lave helt nye VVS-installationer fx ved at anlægge nye vandrør. Kloakarbejde skal du også holde dig fra, både ude og inde. Til kloakarbejde skal du have fat i en autoriseret kloakmester.