Hvilken isolering er bedst til vægge?

Når du er i gang med at bygge dit eget, er der en frygtelig masse, som du løbende skal tage stilling til. Et særligt vigtigt område er isoleringen af din bolig. Isoleringen bør have høj prioritet, fordi den sikrer indeklimaet og kan spare dig en stor sum på varmeregningen. Det kan den i hvert fald, hvis du vælger den rigtige isolering. Det er imidlertid ikke kun i forbindelse med nybyg, at isolering kan være relevant. Ofte er det en god idé at efterisolere dit hus, hvis du drømmer om et mere bæredygtigt hjem for dig og din familie.

Hvad menes der med hulmursisolering?

Når man taler hulmursisolering, er det hulmuren i ydervæggene, der refereres til. Hvis du har behov for efterisolering af dit hjem, er hulmursisolering en ganske nem og effektiv måde at få det gjort på. Der fjernes blot en enkelt mursten i ydermuren, hvorefter det ønskede isoleringsmateriale blæses ind med maskinkraft. Det tager ingen tid, og det kræver minimal bearbejdning af bygningen. Murstenen sættes efterfølgende på plads, og ingen vil på overfladen kunne se, at der er blevet foretaget ændringer.

Hvorfor vælge papirisolering?

Når du skal vælge dit isoleringsmateriale, vil du typisk blive præsenteret for glas-, sten- og papiruld. Rent isoleringsmæssigt er alle disse materialer lige gode til at holde på varmen. Du kan altså vælge frit, hvis det er økonomien, der er i fokus hos dig. I forhold til miljøvenlighed er papirisoleringen den bedste kandidat, da der udledes langt mindre CO2 i produktionen af denne type isolering. Papiruld består af træfibre, og dermed er produktionen tæt på at være CO2-neutral.