Hvilke opgaver varetager en bedemand?

Få hjælp til overblikket

Er din familie ramt af dødsfald, og står du nu midt i sorgen og skal planlægge begravelsen og det endelige farvel for afdøde? Hvis ja, kan det være en god idé at kontakte en bedemand.

Det er langt fra de fleste, der har erfaring med nærtstående dødsfald og den praktiske planlægning, det medfører, og det er derfor også de færreste, der før har benyttet sig af en bedemand. Derfor er der faktisk mange, der ikke rigtigt ved, hvad en bedemand bidrager med i forbindelse med dødsfald samt hvilke opgaver, man som pårørende selv skal stå for, og hvilke opgaver bedemanden varetager. I dette indlæg forsøger vi netop at besvare disse spørgsmål, og vi ønsker at gøre dig klogere på de fordele, der kan være ved at benytte sig af en bedemand.

Hvad laver en bedemand?

En bedemand kan hjælpe med mange af de praktiske opgaver, der opstår i forbindelse med et dødsfald og kan derved lette på det ofte kaotiske virvar af ting, der skal forholdes til. Det kan være alt fra anmeldelse af dødsfald til folkeregistret til planlægning af begravelse eller bisættelse. En professionel bedemand vil have en erfaring, du kan få gavn af gennem en praktisk og faglig støtte.

Som pårørende tæller din stemme naturligvis tungest, og er der noget, du gerne selv vil stå for, eller noget du eller afdøde har bestemte ønsker eller holdninger til, bliver der naturligvis taget højde for dette. Dine behov er i centrum, og med udgangspunkt i disse kan bedemanden hjælpe med at få dem opfyldt på bedste vis.

En bedemand fungerer derved som en fleksibel hjælp i en svær tid, hvor både overblik og overskud kan være på sit laveste. Mangler du en bedemand i Brønshøj eller omegn, kan du da med fordel kontakte din lokale bedemand.