Hvilke blomster skal jeg vælge til begravelsen?

Blomsternes symbolik og farver

Man kan sige mange ting med blomster, og derfor kan det være svært at vælge de helt rigtige. For hvad vil man gerne sige eller vise? Og hvad er etiketten ved begravelser? Blomsterne til en begravelse skaber lys og farve i en ellers sørgmodig tid. Det er bevist, at idet man modtager en blomst mindskes ens stressniveau, og man vil opnå en følelse af tilfredshed og glæde.

At give blomster til en begravelse symboliserer kærlighed, omsorg og respekt for afdøde såvel som de, der står tilbage. Liljen er en blomst, som hyppigt bruges ved begravelser, da den hvide farve symboliserer renhed, stolthed, sympati og uskyld. Rosen er et andet populært valg, fordi den med sin røde farve symboliserer kærlighed, skønhed og fuldkommenhed.

Typer af blomsterbuketter: bårebuketter eller båredekorationer?

En bårebuket er et sikkert, men flot valg, hvis man ønsker at sende en blomsterhilsen uanset relationen til afdøde og pårørende. Også båredekorationen er et klassisk valg, men lægges oftest af den nære familie. Både bårebuketter og båredekorationer lægges ved siden af kisten under ceremonien i kirken. Derudover findes der også andre typer af blomsterarrangementer såsom kistedekorationer, blomsterkranse, urnedekorationer og håndbuketter.