Hvilke blomster skal du have til haven?

Din have kan få nyt og sprudlende liv på mange måder. En af dem er ved at tilføje en masse smukke blomster i forskellige farver og former. Det bidrager til at skabe en helt særlig stemning og kan især om sommeren give din have et smukt og idyllisk udtryk. Det kan dog være svært at vide, hvilke blomster man skal vælge, da der findes så mange forskellige. Desuden skal de alle passes forskelligt, hvilket kan gøre dem svære at holde. Her får du svar på de spørgsmål, du måtte sidde med, hvis du skal til at vælge planter og blomster til din have.

Planter der er nemme at passe

Hvis du ikke er så sikker på, hvordan du passer blomster i din have endnu, så kan du sørge for at plante nogle af de følgende blomster. De kræver nemlig ikke den helt store pasning. Det gælder eksempelvis følgende planter:

  • Den smukke rododendron, der egentlig passer sig selv.
  • Derudover gælder det lavendel. Denne lilla blomst behøver nærmest ingen vanding, men bør klippes ned hvert forår for at blomstre pænt om sommeren.
  • En bonderose, som også er kaldet en pæon, er også nem at holde. Den behøver blot at være plantet i næringsrig jord, som holdes fugtig.
  • Stauden storkenæb behøver ikke at blive vandet, men kan med fordel få lidt kompost hvert forår.

Der findes altså en masse typer af blomster og planter, der kan gøre din have charmerende om sommeren, uden at du skal bruge al din fritid på at passe dem.

Opsøg dit lokale plantecenter

Planter og blomster kræver en del viden for at kunne holde dem i live en hel sæson. Derfor kan det være en fordel at opsøge dit lokale plantecenter. Her finder du fagfolk, der kan vejlede dig til at passe dine planter på den helt rigtige måde, så din have får et friskt og smukt udtryk.