Hvad er sandblæsning?

En sandblæsning bruges typisk til at rense ståloverflader for rust, glødeskaller og gammel maling, så overfladen bliver klar til en ny overfladebehandling. En sandblæsning er en naturlig og praktisk måde at rengøre overflader på. Man kan også bruge en sandblæsning til at rengøre betonoverflader, hvor der har sat sig rester af betonslam eller eroderet beton. Når den enkelte overflade er blevet sandblæst, vil den have en ru overflade, som giver gode forudsætninger for at overfladebehandlingen binder sig til enheden efterfølgende. Derfor er en sandblæsning god til vedligeholdelse af stål, og betonoverflader.

Sådan fungerer en sandblæsning

En sandblæsning foregår som regel i en aflukket kabine eller et sandblæsningsrum. Det er genstandens størrelse, der afgør størrelsen på rummet. Sandblæsningsrum er gode at bruge, når der anvendes dyser, der har en åbning på mere end 8 mm. En sandblæsning kan også foretages udenfor, det gælder især ved rensning af husets ydremurer. I denne forbindelse er der nogle love og regler for støvudledning og støj, som man skal være opmærksom på. For at undgå for meget støvudledning, kan man tilsætte lidt vand til blæsningen, så støvet binder sig til vandet og ikke spredes for meget til alle sider.

Sandblæsning af glas hos en glarmester

Sandblæsning behøver ikke kun at have med rensning af gøre – det kan også bruges til at skabe et nyt udtryk i glas. En glarmester kan fx bruge en sandblæsning i udførelsen af drikkeglas, spejle, skillevægsglas og vinduer, så glasset får et nyt udtryk. Dermed er der også mulighed for at sætte sit eget personlige præg på flere slags glas i hjemmet. Er du nysgerrig på, hvor du kan få en kreativ og veludført sandblæsning, kan du søge på nettet efter den nærmeste glarmester.