Hvad er forskellen på en kosmetolog og en hudlæge?

Kosmetologer og hudlæger er hudspecialister

Både en kosmetolog og en hudlæge er specialister i hud. Kosmetologer er specialister i sund og flot hud, og hvordan din hud kommer til at fremstå sådan igen. Hudlæger er derimod specialister i decideret hudsygdomme. Derfor kan man ikke sidestille de to eller foretrække den ene fremfor den anden, da de begge kan to vidt forskellige ting. Det er vigtigt, at du søger hjælp det rette sted, hvis du oplever problemer med din hud. Derfor kan du læse med nedenfor og se, hvilke behandlinger de hver især er eksperter i.

Kosmetologiske behandlinger versus behandling ved hudlæge

Som ovenstående indikerer behandler hudlæger decideret hudsygdomme. Det kan være sygdomme så som akne, modermærke/eller hudkræft, rosacea, eksem og alle andre former for hudlidelser.

Der er forskel fra kosmetolog til kosmetolog med hensyn til behandlingerne. Men ved Klinik Q, der er kosmetolog på Frederiksberg, både behandler og rådgiver de i pleje af forskellige hudtyper. Eksempelvis kan personer med begyndende rynker modtage behandling med serum for at opstramme huden, og yngre mennesker med almindelig uren hud kan modtag ansigtsbehandlinger, der eksfolierer huden.  

I forhold til både kosmetologer og hudlæger kan det siges, at begge er interesseret i at hindre hudgener for både unge og ældre.