Selvom det ikke engang er alle, der ved, hvad det helt indebærer, har mange allerede taget stilling til, om de gerne vil brændes eller ej, når de en dag selv stiller træskoene. For nogle drejer det sig måske om en kraftig holdning, der påvirker hvorfor de vil vælge det ene eller det andet, og for andre igen kan det være en beslutning med formål om at give familien en slags ro.
Da det ikke er alle, der helt er klar over hvad hhv. en begravelse og en bisættelse indebærer, og hvordan de adskiller sig fra hinanden, giver vi her et kort overblik over netop dette. Læs med og bliv klogere – og måske du pludselig selv ved, hvad du vil vælge?
Forskel på begravelse og bisættelse
Ved en begravelse afholdes ceremonien i kirken med salmer og taler og efterfølgende bæres kisten ud på kirkegården og sænkes ned i jorden til afdødes endelige hvilested. Her siger præsten ofte et par ord, og somme tider synger man en sang, mens kisten sænkes ned.
Ved en bisættelse afholdes ceremonien ofte på samme måde i kirken med salmer og taler, og efterfølgende bæres kisten så ud til en vogn, der skal køre kisten til krematoriet. Efter lidt tid, når kisten er brændt, og man i stedet har en urne, samles den nærmeste familie for at få sat urnen i jorden eller at sprede asken et udvalgt sted.
En bedemand hjælper med planlægningen
Ved pludseligt dødsfald har afdøde sjældent selv haft mulighed for at tage stilling til, hvad der skal ske med begravelsen, hvorfor det som regel er en beslutning, der er overladt til de pårørende. Det kan i nogle sammenhænge være en svær beslutning at tage, hvorfor en samtale med en bedemand kan være en god idé.
Hornsleth Begravelsesforretning varetager både begravelser og bisættelser, og hjælper gerne dig og din familie med at tage stilling til, om afdøde enten skal begraves eller bisættes. Desuden hjælper de også med mange af de praktiske ting forbundet med planlægningen af en bisættelse.